2014. november 23., vasárnap

Adományozz jövőt egy határidőnaplóért!

A Futrinka Egyesület minden évben elkészíti határidőnaplóját, amelyet támogatói ajándékként ad át azoknak, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a következő évben is folytatni tudjuk állatvédő tevékenységünket.

A 2015. évi határidőnapló látványterve
Bár jelenleg még rendelkezésre áll az adó 1%-ból az adóhatóság által részünkre nem olyan régen átutalt összeg, de mi egy egész évre tervezünk, s jól látjuk, hogy a támogatásotok, segítségetek nélkül nem jön ki egy egész év mentési munkájának fedezete még akkor sem, ha jelentősen csökkentjük a gondozásunkba kerülő kutyák számát.

Nekünk pedig terveink vannak. Nem mennyiségi, hanem minőségi terveink, mert szeretnénk, ha a hozzánk kerülő kutyák megfelelő elhelyezést, rehabilitációt, orvosi ellátást kaphatnának, ha mindannyiukat addig tarthatnánk, amíg el nem jön érte az igazi, akár akkor is, ha ez évekbe kerül, ha mindenki érvényes veszettség oltással, dupla kombinált oltással, szükség szerint kennelköhögés elleni oltással, ivartalanítva és chipezve mehessen gazdához, ha minden, hozzánk kerülő kutyát szűrni tudnánk szívféregre, s emellett minden védencünk számára biztosítanánk a szívféreg elleni védelmet, illetve a szívférges kutyáknak a megfelelő kezelést, törődést.

Évről évre egyre több dologra kell figyelnünk, egyre nagyobb a nyomás, az információ hozzáférhetőbbé válásával az azonnaliság is elvárássá vált, mint ahogy a kritikát is első kézből, de egyből világnyilvánosság előtt kapja az adott szervezet, ha nem ugrik azonnal, nem segít, nem teremti elő a semmiből a valamit. Mi pedig nagyon fáradtak vagyunk, s nem akarunk ebbe az internetes kanapé-állatvédők által gerjesztett versenyben részt venni, egyszerűen nem megy. Munkánk, családunk, egyéb elfoglaltságaink vannak, a kutyamentés továbbra is a hobbink, de azt szeretnénk magas minőségben, elsődlegesen az állatok megelégedésére végezni.

Ehhez pedig sajnos pénz kell, hiszen alapvetően is minden egyre drágább, de sajnos egyre több kihívással is találjuk magunkat szemben. Ami tegnap még nem volt, az ma már reális veszély... A szívférges kutyáinkat, ha nem tudjuk így örökbeadni, akkor akár hat-hét évig is tartanunk kell úgy, hogy 30 naponta Advocate cseppel irtsuk a kifejlett férgek által kibocsátott lárvákat, hogy új, kifejlett állatok ne jöhessenek létre... Amikor egy keverék kutyát még egészségesen is nehéz örökbeadni, mi várhat a szívférgesként azonosított egyedekre...? Mi várhat ránk, hogyan maradhatunk talpon, hogy senkit ne fenyegessen semmiféle veszély?

Szeretnénk előre látni a lehetőségeinket, így a határidőnaplót azok a támogatóink kaphatják, akik a jövő év megalapozását segítik legalább 2.000 Ft adományukkal, s ezt a "támogatás 2015" megjegyzéssel jelzik is az adomány elutalásakor. A beérkező adományokat a négy tevékenységi csoportunk - magyar vizsla, tacskó és német dog fajtamentés, valamint esélytelen keverékek mentése - között egyenlő arányban osztjuk meg, s a 2015. évi feladataink ellátására fordítjuk.

A határidőnapló spirálos, strapabíró, egyedi tervezésű, heti bontású. A napló funkció mellett informatív cikkel, ismeretterjesztő bejegyzések színesítik, illetve idén először a szívféreg megelőzésre való figyelemfelhívásként egy parazitanaptár is bekerült, ahol védenceink parazitaellenes kezeléseit rögzíthetjük.

Az adományokat átutalni a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámláján fogadjuk, a megjegyzés rovatba feltétlenül tüntessétek fel, hogy "támogatás 2015". 

Az utalást követően az átvétellel kapcsolatban azonnal írjatok az info@futrinkautca.hu e-mail címre, hogy biztosan ne maradjatok le erről a limitáltan hozzáférhető ajándékunkról, hiszen utángyártás nem lesz, s sajnos tavaly is voltak, akiknek már nem tudtunk adni.

Köszönjük a támogatásotokat előre is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése